梦想频道

SA瓜剧场《终点》

梦想团队

SA瓜剧场《终点》

男:我问你啊,你中唔中意地中海既男人啊?
女:点解甘问既?
男:你听埋我讲先啦!甘你系咪好讨厌有肚腩既中年男人啊?
女:你条友啊。。。唔好玩啦!做咩啊?
男:其实我系想问你呢,你愿唔愿意一直系我身边睇住我变成地中海又有肚腩既男人啊?到左个阵时你都变成有皱纹又平胸既阿婆,不过我都好想系你身边照顾你,唔使好长。。。一世就够了!

女:即使听过一千次虚假既我爱你,我依然希望第一千零一次系真噶!

女:个个女人究竟系边个啊!!!你话你爱我,点解要甘对我啊!原来爱一个人系甘噶?
男:喂!你第一日玩呢个游戏啊,感情系甘噶啦,我同左你甘耐,乜都厌啦,我对你无晒感觉噶了,你话。。。。。。
女:我憎死你啊!!!

女:点解你唔可以俾我个心踏实D者,你话你唔中意我呢样,你唔中意我个样,我都去改,我越系爱你,我越系将自己既无理取闹放系心入边,系因为爱你啊!!!我唔想困住你,我念得好清楚,我决定放开你!
男:或者离开可以令一切变得更加简单,令一切又被从新被原谅既理由,然后再从新开始!
女:原来我地一直系命运既掌握里边,我地输俾无办法改变既人身,输得真系好切底。
女:喂!
女2:喂!你快D来医院啦!距。。。距可能唔得啦!
女:点解。。。点解会甘噶!你做咩甘傻啊,你做咩要呃我啊!点解你唔可以俾我好好甘陪埋你最后呢段时间啊!
男:对。。。对唔住啊,信我啊。。我。。。我爱你。。。。。。。
女:唔好啊,你唔好掉低我啊!!!

男:当你睇到呢封信既时候,或者我已经去左另外一个世界,对唔住!请你原谅我。我知道我好自私,我用我地既幸福来做赌注,但系我无后悔过,我亦都知道你一定会支持我,相信我。。。我真系好爱你!如果有下一世的话,我一定会俾到幸福你!
女:原来时间一直都无等我,系你忘记左带我走!

本帖子中包含更多资源

您需要 登录 才可以下载或查看,没有帐号?立即注册

x

梦客

fax都几好听哦

梦客

不太了解这个的,觉得不错

想和你一起去看一场烟花。如果午后微雨突袭,你恰好渡船而过,不妨让我们在春柳拂面的桥头相见。